XAVI PUIG, periodista esportiu de RAC1, ens ensenya a parlar en públic




Els alumnes de 1r d’ESO hem tingut avui l’oportunitat d’escoltar consells per parlar bé en públic de boca d’un professional que fa 23 anys que treballa davant d’un micròfon com a periodista especialitzat en esports.

El Xavi Puig, a qui li  agrada dir que va aprendre a fer ràdio de veritat a Ràdio Estel, treballa actualment a RAC1, emissora del grup Godó, presentant el programa Superdiumenge els diumenges de 16h a 23h, on es passa 7 hores parlant d’esports, focalitzant el seu interès en els equips i esportistes catalans, ja siguin de futbol, bàsquet, handbol, hoquei patins, waterpolo, natació, atletisme, rugbi i el que calgui.
El Xavi avui ha començat la seva xerrada destacant la importància de deixar la vergonya de banda, de fer una bona preparació del que es vol explicar, de fer servir frases curtes, de tenir un vocabulari ric i variat, i de jugar amb el volum i l’entonació de la veu. Ens ha agradat que anés compaginant les seves explicacions amb demostracions reals de com ell ha anat practicant tots aquests conceptes al llarg de la seva vida.

Seguidament, ens ha animat a participar en un parell de dinàmiques que portava preparades per a nosaltres. Primer hem hagut d’esforçar-nos per crear una petita historieta a partir d’un concepte que trèiem a l’atzar d’una bosseta (“el quiosquer del Carrer Major”,  un plat de macarrons” o “la nostra tutora”); després, hem hagut d’aguditzar l’enginy per a inventar un títol per a una cançó o un nom per a un grup de música a partir de 3 inicials, les 3 lletres de les matrícules dels cotxes que el Xavi s’havia creuat venint cap a l’escola.

Per últim, li hem demanat que ens narrés els últims 5 minuts d’un partit de futbol, i ens ho ha fet fer en tàndem, amb un de nosaltres. I ens hem ensortit prou bé. Ha estat un tancament d’or!





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

4t ESO - Perills i riscos d'internet (Stop bullying a l'escola)

BookTrayler "Poema de Mio Cid" 1r ESO

Món Sant Benet 2n d'ESO