Els alumnes de 1r d'ESO filmem el Poema de Mio Cid.





Abans de Nadal, els alumnes de 1r d'ESO vam  presentar el nostre Projecte "el Español por el mundo". Vam investigar sobre l'origen del castellà i de l'espanyol, vam buscar tots els països del món en els quals la llengua castellana és llengua oficial, vam aprendre paraules originàries de casa país, vam investigar sobre la seva història i la seva moneda; i vam poder treure'n conclusions literàries i històriques.


Aleshores vam aprofundir en els orígens de la Llengua i Literatura Castellana, i vam treballar un dels textos més importants de la literatura Medieval castellana: el Poema de Mio Cid. Vam investigar sobre la seva història, vam conèixer el personatge i vam llegir una part del text literari, que ens va semblar una mica difícil perquè era de castellà antic.


Després cada classe ens vam dividir en tres grups corresponents a cada Cantar: 1r Cantar, "el Cantar del destierro"; 2º Cantar, "el Cantar de las bodas" i 3r Cantar, "el Cantar de la afrenta de corpes". Aleshores  vam redactar els diàlegs dels nostres personatges: el Cid, el Rei, "doña Jimena", "doña Elvira", "doña Sol", "los Infantes de Carrión", el bisbe, els soldats...i un narrador o narradora de cada Cantar.


Durant les vacances de Nadal vam memoritzar els nostres papers de Teatre Experimental del Poema de Mio Cid i avui dia 8 de gener hem filmat  cada Cantar. Ens hem disfressat amb vestits medievals, el Cid tenia la seva espasa Tizona...i hem anat als jardins del Progrés...i entre el bosc d'arbres hem filmat la nostra obra.


Ens ho hem passat molt bé fent d'actrius i d'actors, i hem après molt del Poema de Mio Cid. Ara ens toca fer el muntatge... però de moment, us volem ensenyar les fotos i un vídeo de "Making off". Esperem que us agradi.

I d'aquí poc tindrem acabat els nostres vídeos del POEMA DE MIO CID i us els podrem ensenyar. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

4t ESO - Perills i riscos d'internet (Stop bullying a l'escola)

BookTrayler "Poema de Mio Cid" 1r ESO

Descobrim científiques i científics que han fet història