1r ESO: Sistema solar urbà al Carrer Mur!




Els alumnes de 1r d’ESO estan fent un treball per projectes titulat Explorem l’Univers. Dins d’aquest projecte, un dels reptes que es van plantejar va ser construir una representació del sistema solar a escala.

Per poder construir maquetes del Sol i dels 7 planetes a una mida raonable, van triar treballar a una escala 1:12.742. Així va caldre construir la Terra amb un diàmetre d’un centímetre i el Sol amb un diàmetre d’un metre, aproximadament.

Aconseguides aquestes maquetes (que els van quedar espectacularment maques!), el segon repte que es van plantejar va ser portar la maqueta de cada planeta al carrer i situar-la a una distància equivalent del Sol.  Això ho han fet aquest divendres dia 16 al carrer Mur, situant el Sol a l’alçada de l’escola, i desplaçant-se cap al Portal d’Anoia i cap a la Torre de la Malla per tal que cada planeta quedés a una distància relativa el Sol equivalent a la real. En el cas de les distàncies, l’escala que han hagut de fer servir ha estat 1:10.000.000.000, ja que Neptú, el planeta més allunyat, està a una distància real de 4.504.300.000 quilòmetres del Sol, i no era pràctic que s’hagués de situar gaire més enllà de la Torre de la Malla.

Ha estat una experiència enriquidora i innovadora en la nostra manera de treballar, que els alumnes han viscut amb molta emoció i amb una gran implicació, i que els professorat valorem molt positivament.



















Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

4t ESO - Perills i riscos d'internet (Stop bullying a l'escola)

BookTrayler "Poema de Mio Cid" 1r ESO

Descobrim científiques i científics que han fet història