3r d'ESO al Caixa Fòrum i al Mies van der Rohe

El dijous 4 de novembre, els alumnes de 3r d'ESO hem pogut visitar el pavelló Mies van der Rohe i l'exposició de Barceló al Caixa Fòrum.
El Pavelló Alemany de Barcelona va ser dissenyat per Ludwig Mies van der Rohe com a pavelló nacional d’Alemanya per a l’Exposició Internacional de Barcelona del 1929 que es bastí a Montjuïc.
Un cop passada la clausura de l’Exposició, el Pavelló va ser desmuntat el 1930.
L’originalitat de Mies van der Rohe en l’ús dels materials no rau en la seva novetat sinó en l’ideal de modernitat que expressaven a través del rigor de la seva geometria, de la precisió de les peces i de la claredat del muntatge.El 1980, Oriol Bohigas va impulsar aquesta iniciativa des de la Delegació d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, i Ignasi de Solà-Morales, Cristian Cirici i Fernando Ramos van ser els arquitectes designats per a la investigació, el disseny i la direcció de la reconstrucció del Pavelló.
Els materialsVidre, acer i quatre tipus diferents de marbre (travertí romà, marbre verd dels Alps, marbre verd antic de Grècia i ònix daurat de l’Atlas) van ser els materials utilitzats en la reconstrucció. Tots de les mateixes característiques i procedència que els utilitzats inicialment el 1929.L’originalitat de Mies van der Rohe en l’ús dels materials no rau en la seva novetat sinó en l’ideal de modernitat que expressaven a través del rigor de la seva geometria, de la precisió de les peces i de la claredat del muntatge. Ens ha sorprès molt que aquesta construcció tant actual hagi estat creada el 1929. Ens ha agradat molt.
L' exposició de Miquel Barceló al CaixaForum de Barcelona repassa els darrers 25 anys de la trajectòria de l'artista, en una mostra que permet a l'espectador viure l'experiència pictòrica de Barceló. L'objectiu de la mostra és qu el públic ho visqui com una experiència pròpia, per la qual cosa l'artista ens presenta l'energia d'un món material, la relació amb els seus viatges (físics i mentals i a través de l'espai i el temps), i la incorporció de materials ben diferents en el món de la pintura. Ens ha agradat l'originalitat dels quadres, i la relació del pintor amb el menjar, els quadres que representen aliments, sembla que te'ls puguis menjar.
Hem acabat dinant al Maremagnum, i ens ho hem passat molt bé a l'excursió.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

4t ESO - Perills i riscos d'internet (Stop bullying a l'escola)

BookTrayler "Poema de Mio Cid" 1r ESO

Món Sant Benet 2n d'ESO